skip to Main Content

Steden

Steden

Bezoekje aan steden

Een dagje wat anders? Vanaf station Uitgeest (10 minuten fietsen en gratis parkeren) bent u binnen 30 minuten in het centrum van Haarlem, Alkmaar of Amsterdam.

Alkmaar

alkmaar
19 min
50 min
58 min

Alkmaar heeft een gezellig, bruisend stadscentrum. Naast de winkelstraten is ‘de oude stad’ ook een aanrader om te bezoeken. In dit oude stadsgedeelte loopt u langs de grachten door smalle straatjes met prachtige authentieke panden. Ook vindt u hier veel unieke winkels en restaurants van lokale ondernemers. Daarnaast staat Alkmaar natuurlijk bekend als kaasstad. Op de website van Alkmaar Prachtstad vindt u meer informatie over winkelen, musea bezoeken en evenementen in Alkmaar.

Vanaf Uitgeest is Alkmaar goed te bereiken met zowel de auto (14 min) als openbaar vervoer (15 min). Daarnaast kunt u vanaf Uitgeest ook in ongeveer 45 minuten naar Alkmaar fietsen. Tot slot kunt u ook naar Alkmaar varen, hier vindt u meer informatie.

Zaanstreek

Windmills panorama in Zaanse Schans, North Holland, traditional village, tourists, blue sky
17 min
34 min
47 min

De Zaanstreek heeft voor ieder wat wils. Zo kunt u voor een dagje shoppen terecht in Zaandam. In het stadscentrum vindt u veel leuke winkels en terrassen.

Met de auto bent u vanaf Uitgeest bij de Zaanse Schans in zo’n 20 minuten. Met het openbaar vervoer bent u ongeveer 30 minuten onderweg, met de fiets 40 minuten. Zaandam is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer (17 minuten) en auto (25 minuten). Op de fiets bent u er met ongeveer 50 minuten. Ook is het erg leuk om naar de Zaanse Schans en Zaandam te varen met de boot. Hier vindt u meer informatie over varen naar de Zaanstreek.

Haarlem

Haarlem
25 min
1 uur 26 min
1 uur 12 min

Haarlem is een prachtige stad om te bezoeken. Het heeft een gezellig historisch centrum met  beroemde musea en leuke winkels en restaurants. Ook vindt u in Haarlem de mooiste verscholen hofjes middenin de stad. Een stadswandeling is dan ook een aanrader. Verder kunt u in Haarlem erg goed winkelen. In de winkelstraten vindt u, naast de bekende winkelketens, ook veel boetiekjes en concept stores met unieke producten.

Vanaf Uitgeest rijdt u naar Haarlem met de auto in nog geen 20 minuten. Met het openbaar vervoer bent u 25 minuten onderweg. Met de fiets of boot is Haarlem minder goed bereikbaar.

Amsterdam

amsterdam
32 min
1 uur 30 min
59 min

Vanaf Uitgeest is ook onze hoofdstad het makkelijkst te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Amsterdam heeft natuurlijk een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

Meer activiteiten

nl_NLDutch