skip to Main Content

Boten verhuur

Boten verhuur

Het water op

Tijdens uw verblijf op Erfgoedpark De Hoop mag een dag op het water niet ontbreken. Heeft u een eigen boot? U kunt ook met de boot Erfgoedpark De Hoop bereiken en uw boot aanmeren aan de steiger. Uiteraard kunt u ook een boot huren.

Vanaf het Uitgeestermeer kunt u met de boot verschillende Noord-Hollande steden en dorpjes vanaf het water verkennen.

Alkmaar

Alkmaar is één van de leukste steden van Noord-Holland. De stad heeft een gezellig historisch centrum. Met de boot verkent u de grachten en vaart u langs de mooiste grachtenpandjes. Ook kunt u langs het Huis Met de Kogel varen, een groen grachtenpandje naast de Appelsteegbrug, waar u aan de linkerkant nog een kanonskogel in de muur ziet zitten uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Daarnaast kunt u bij een aantal horecagelegenheden vanaf het water bestellen, zoals een ijsje bij IJssalon De Mient en een pizza bij restaurant Vito.

Hier vindt u één van de vaarroutes naar Alkmaar.

De Rijp

Vanaf het Uitgeestermeer kunt u naar één van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Holland varen: De Rijp. Volgens de ANWB staat De Rijp zelfs in het rijtje van de vijftig mooiste dorpen van Nederland. De zeventiende-eeuwse huizen, boerderijen, kerken en monumenten geven u het gevoel dat u terug in de tijd gaat. De naburige dorpen West- en Oost-Graftdijk zijn ook zeker de moeite waard.

Zaanse Schans en Zaandam

De Zaanstreek staat bekend om Zaandam en De Zaanse Schans. Deze omgeving verkennen is misschien nog wel het leukst vanaf het water. Zo kunt u over de Zaan langs molen De (Gekroonde) Poelenburg uit 1731 varen. Dit is één van de laatste vijf paltrokmolens in Nederland, waar Cornelis Corneliszoon de voorloper van heeft uitgevonden. Verder vaart u door de Zaanstreek langs nog meer molens en de bekende Zaanse huisjes.

Vanaf het Uitgeestermeer kunt u via deze route naar de Zaanse Schans varen. Ook kunt u tijdens de boottocht met deze route de Zaanse Schans, Zaandam en Spijkerboor combineren.

Amsterdam

Ook Amsterdam is met de boot te bereiken vanaf het Uitgeestermeer. Tijdens deze boottocht kunt u ook de Zaanse Schans vanaf het water verkennen, hier vaart u immers langs. Daarna gaat u door naar het IJ. Door onze hoofdstad vaart u uiteraard door de gezellige Amsterdamse grachten en mooiste straatjes. Perfect voor wanneer u Amsterdam en haar omgeving op het water wilt ontdekken.

Meer activiteiten

nl_NLDutch